top of page

RÓLUNK

MARĒK MŰHELY

Történetünk a kreativitásról és az alkotni vágyásról szól.

Házaspárként, közgazdász végzettséggel, multicégek mókuskerekeiből kiutat keresve, a design, a kézzel fogható alkotás felé fordulva álmodtuk meg családi vállalkozásunkat: a

marēk műhelyt.

 

Agyagot a kisgyermekkori technika óra után először nagyjából 3 éve fogtunk a kezünkben, amikor egy hobbi tanfolyam keretei között megismerkedtünk a hagyományos magyar fazekassággal és azonnal éreztük, hogy megtaláltuk azt az irányt, amerre tovább kell mennünk.

Hobbi tanfolyamból iskolai képzés lett, egy évig tanultuk a Kárpát-medence fazekasművészetét, azonban éreztük, a hagyományőrzés mellett a kortárs design felé húz a szívünk. 

Elhatároztuk, hogy kialakítunk egy piciny saját műhelyt, amelyet megfeszített munkával, 2020 nyarára sikerült elérnünk, itt készülnek a saját tervezésű és gyártású egyedi kerámiáink.

IMG_7382 (1).jpeg
IMG_7624.JPEG

TĀRGYAINK

Minden tárgyat kézzel, egyedileg készítünk, formavilágukban az esztétikát és a funkciót szem előtt tartva.

Minden egyes tárgy külön-külön, öntőformák vagy sablonok használata nélkül formálódik, nincs két teljesen ugyanolyan kerámiánk. Természetesen készletek esetén az azonos méretet minden darabnál szem előtt tartjuk, de minimális eltérések ezeknél is előfordulnak.

Tárgyaink magas tüzű égetéssel (min. 1230 °C) készülő kerámiák, így mosogatógép-, mikro- és hőállóak. Ezzel együtt azt javasoljuk, hogy a törések megelőzése érdekében ne tedd ki őket hősokknak (tűzforró edényt ne tartsd hideg víz alá, jéghideg edénybe ne önts forró vizet).

Műhelyünkben nem használunk nehézfém vagy károsanyag tartalmű mázakat vagy vegyületeket, minden felhasznált anyag élelmiszeripari szempontból biztonságos.

bottom of page